Завдання під назвою "Ремонтувати дороги". Питання: "Варто чи ні?"

Не зовсім випадково у минулу п`ятницю я приїхала до міста Хмельницький у справах. Втомилась під палючим сонцем та від скупої на сон попередньої ночі, вмостилась на сидінні маршрутки і приготувалась до двох із половиною годин поїздки до маленького провінційного містечка, яке ще два роки тому київська газета назвала одним із двадцяти п`яти міст, де найкраще мешкати. Мої сподівання на спокійну поїздку не справдилися, тому що як тільки автобус виїхав за місто, ями по дорозі сприяли руху автомобіля змійкою. На сидінні ледь можна було всидіти, тому що маршрутне таксі водило по дорозі, але не через нетверезий стан водія. Яким же було моє здивування, коли біля села Ленківці побачила велику машину, людей у помаранчевих жилетах, лопати, знаки та інші атрибути. Вся когорта чоловіків латала дірки на смугах дороги. Мабуть, нарешті, влада у державі, може місцева, подумала про людей, щось усвідомила, вирішила виділити кошти і бригаду для поліпшення ситуації на дорогах!? Не скажу що весь шлях до Шепетівки ремонтували, але більшу частину дороги точно.

Не хочу пов’язувати ремонт доріг з якимись подіями, але чи не є дивним той факт, що дороги ремонтують напередодні акції непокори 18 травня у Києві? Кажуть, що у суботу багато регіональних шляхів піддали роботам з покращення їх стану, через що закривали одну зі смуг, що спричиняло затримку руху автомобілів. Та все ж латали не ті смуги, які дійсно не мають рівної частинки асфальту, наприклад, трасу між селами, котра веде від міста Острог до залізничної станції з такою назвою, що ще зветься Оженин. Невже там не потрібна дорога для людей?

Нехай не всі шляхи ведуть до столиці, але видимість тотального та повсюдного ремонту може забезпечити підтримку заяви офіційної влади про планове покращення стану доріг. Але, панове, де ви були раніше, коли після зими асфальтовані шляхи були не просто розбитими?.. коли люди самотужки засипали ями хто чим міг, щоб їхати було рівніше?..

п.с. Актуальність втратила себе. Сьогодні настало завтра, яке має маленьке відношення до того «дня робіт», але, можливо, яке ще покаже себе через усвідомлення своїх влади і права бути почутими, яким перешкоджають. Та то все поки думки, мрії та сподівання.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте